• news_banner

Глобалната пандемија COVID-19 сè уште е прилично тешка, а комплетите за брзо откривање на антигенот SARS-CoV-2 се соочуваат со недостиг од снабдување ширум светот.Процесот на домашни дијагностички реагенси кои одат во странство се очекува да се забрза и да започне циклус на епидемија.

Дали домашните дијагностички реагенси добија меѓународна квалификација сертификација стана фокус на пазарот.Комплет за брзо откривање на антиген SARS-CoV-2 (латекс хроматографија) за само-тестирање независно развиен и произведен од Bioantibody неодамна го доби сертификатот ЕУ CE.

вести2

Брзите комплети за само-тестирање на антигени на биоантитела го прифаќаат методот на латекс хроматографија, без опрема за тестирање, поединците можат да собираат предни назални брисеви за операција, а резултатите од тестот може да се добијат за околу 15 минути.Производот ги има предностите на практичното работење, краткото време за откривање и примената во повеќе сценарија, што може подобро да ги задоволи потребите на домашно тестирање за превенција и контрола на епидемијата во ЕУ.

Вести

Според клиничкиот извештај пополнет од Универзитетскиот клинички центар во Полска, комплетот за брз тест за антиген Biantibody SARS-CoV-2 може да ги открие најпопуларните и најраспространетите варијанти, вклучувајќи ги Делта и Омикрон.Специфичноста е 100%, а вкупната коинциденција е до 98,07%.Ова значи дека квалитетот на комплетите за брзи тестови Bioantibody е одличен за масовен скрининг за време на оваа пандемија COVID-19.

Што е само-тестирање?

Само-тестовите за COVID-19 даваат брзи резултати и може да се преземат насекаде, без оглед на статусот на вакцинација или дали имате симптоми или не.
★ Тие откриваат моментална инфекција и понекогаш се нарекуваат и „домашни тестови“, „тестови дома“ или „тестови без рецепт (OTC)“.
★ Тие го даваат вашиот резултат за неколку минути и се разликуваат од лабораториските тестови за кои може да бидат потребни денови за да го вратат вашиот резултат.
★ Само-тестирањето заедно со вакцинацијата, носењето добро наместена маска и физичкото растојание, помагаат да се заштитите вас и другите со намалување на шансите за ширење на СОВИД-19.
★ Само-тестовите не откриваат антитела што би сугерирале претходна инфекција и не го мерат нивото на вашиот имунитет.
★ Само-тестовите за КОВИД-19 даваат брзи резултати и може да се земат насекаде, без оглед на статусот на вакцинација или дали имате симптоми или не.


Време на објавување: април-01-2022 година